Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 21. aprila 2023.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 21.59 je v naselju Javorje, občina Šentjur, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili cestišče, vozilo postavili nazaj na kolesa in cesto, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika iz vozila ter nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Celje. Ti so ga oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 21.04 so v naselju Zabukovica v občini Žalec gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Zabukovica in Griže so saje pogasili, pregledali dimnik ter objekt in ga prezračili. Lastniku so odsvetovali kurjenje do pregleda pooblaščene osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.20 se je v podjetju na Cesti 24 junija v Ljubljani zaradi zažganega sladkorja na kuhalni plošči sprožil avtomatski požarni alarm. Zaposleni so pred prihodom gasilcev iznesli posodo iz prostora in prezračili prostor. Gasilci GB Ljubljana so nato s termovizijsko kamero preventivno pregledali okolico kuhalne plošče.

Izpostava Maribor

Ob 17.16 je v Bezjakovi ulici v naselju Pekre, občina Maribor, zagorela stanovanjska hiša. Gasilci JZ GB Maribor, PGD Pekre, Maribor – Studenci in Radvanje so pogasili požar ter požarišče in objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 20.38 so v Prečni ulici v Oplotnici gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Oplotnica so prekinili gorenje v peči, izpraznili kurišče peči, počakali do izgoretja saj in s termovizijsko kamero pregledali dimniško tuljavo. Lastniku objekta so do pregleda pooblaščene dimnikarske službe odsvetovali uporabo kurilne naprave.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Celje

Ob 20.41 je v naselju Ravne v občini Šoštanj gorelo osebno vozilo pred objektom. Gasilci PGD Gaberke in Šoštanj so pogasili požar, pregledali vozilo in odklopili akumulator. Vozilo je bilo v požaru uničeno.

Izpostava Ljubljana

Ob 18.11 je med predorom Mali vrh in Debeli hrib, občina Škofljica, na avtocesti zagorelo v predelu motorja avtobusa. Požar so pogasili mimoidoči pred prihodom gasilcev PGD Grosuplje in GB Ljubljana, ki so nato pregledali predel požara s termovizijsko kamero in motor dodatno ohladili z vodo.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 14.50 je v Travniški ulici v Celju zagorela trava. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGE Celje in PGD Gaberje-mesto.

Ob 17.11 je v Spominski ulici v Celju zagorela živa meja. Požar so pogasili gasilci PGE Celje.

Izpostava Ljubljana

Ob 22.33 je v romskem naselju Smrekec v Grosuplju gorel kup odpadkov na površini okoli 3 kvadratne metre. Požar so pogasili gasilci PGD Grosuplje.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 10.40 so v Keršovi ulici v Vojniku gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako reševalcem NMP omogočili dostop do preminule osebe.

Izpostava Maribor

Ob 10.40 so v Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici gasilci PGD Zgornja Bistrica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako reševalcem NMP omogočili dostop do obolele osebe.

Izpostava Murska Sobota

Ob 9.35 so v naselju Spodnji Kamenščak, občina Ljutomer, gasilci PGD Ljutomer s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in tako reševalcem NMP omogočili dostop do obolele osebe.

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.57 so v bližini naselja Ročinj, občina Kanal, gasilci PGD Kanal izvlekli nazaj na vozišče osebno vozilo.

Ob 21.08 je v Šempetru pri Gorici v občini Šempeter - Vrtojba počila vodovodna cev v enem od stanovanj. Gasilci PGD Šempeter so zaprli vodovodni ventil in prečrpali vodo, ki je zalila prostore.

Izpostava Novo mesto

Ob 13.00 je v ulici Nad mlini v Novem mestu v stanovanjski hiši zaradi napake na vodovodni napeljavi iztekala voda v kopalnici. Gasilca GRC Novo mesto sta zaprla ventil.

Izpostava Ptuj

Ob 17.32 je v naselju Videm pri Ptuju, občina Videm, zaradi poškodovane vodovodne cevi iztekala voda v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Gasilci PGD Videm pri Ptuju so iz kletnih prostorov prečrpali okoli 2000 litrov vode.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/