Skoči do osrednje vsebine

Premier častni gost Slavnostne akademije na Fakulteti za elektrotehniko

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je kot častni gost udeležil Slavnostne akademije ob 90-letnici izdajanja Elektrotehniškega vestnika in 70-letnici Elektrotehniške zveze Slovenije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.
Robert Golob stoji za govornico, v ozadju so slike, pred njim so ljudje.

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je kot častni gost udeležil Slavnostne akademije ob 90-letnici izdajanja Elektrotehniškega vestnika in 70-letnici Elektrotehniške zveze Slovenije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. | Avtor: Nebojša Tejić, STA

1 / 3

V nagovoru udeležencem je poudaril pomen elektrotehnike za soustvarjanje prihodnosti, saj si življenja brez elektrike in električnih naprav danes ne moremo več predstavljati. Elektrotehnika je eden od temeljev večine sodobnih tehnologij in je v času naglega tehnološkega napredka nepogrešljiva. Prav tako je dr. Golob izpostavil, da nikoli doslej ni bilo toliko priložnosti, tudi finančnih, da se najbolj smele ambicije elektrotehnikov ne bi uresničile. Pozval jih je k hitremu in aktivnemu koriščenju razpoložljivih sredstev za inovacije: "Izkoristite jih čim prej in ne čakajte. Zdaj je prava priložnost."

Predsednik vlade se je na matični fakulteti zahvalil tudi svojemu mentorju, zdaj že upokojenemu profesorju dr. Ferdinandu Gubini za njegov izjemen doprinos k elektrotehniki in izrazil poklon njegovemu delu.