Skoči do osrednje vsebine

1,4 milijona evrov za IKT opremo za visokošolske zavode, ki izvajajo pedagoške programe

Na podlagi razpisa »REACT-EU: IKT za visokošolske zavode, ki izvajajo pedagoške študijske programe« se bo sofinanciralo vloge Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem v skupni vrednosti 1,4 milijona evrov.

Javni razpis »REACT-EU: IKT (informacijsko-komunikacijska tehnologija) za visokošolske zavode, ki izvajajo pedagoške študijske programe« je bil objavljen 20. januarja 2023. Predmet razpisa je nakup strojne IKT ter nakup ali najem programske IKT za visokošolske zavode, ki izvajajo pedagoške študijske programe za vzpostavitev sodobnih učilnic.

Cilj javnega razpisa je, da se del sredstev REACT-EU nameni za digitalizacijo izobraževanja na celotni izobraževalni ravni in se vzpostavi takšno učno okolje, ki bo omogočalo kvalitetno izvedbo izobraževanja na daljavo. S tem želimo podpreti premišljen razvoj in uvajanje izobraževalnega ekosistema v virtualnem okolju, ki bo praviloma podpiral kombinirano učenje (angleško blended learning) z možnostjo hitrega prehoda v kakovostno online poučevanje, s čimer se bo povečala agilnost izobraževalnega prostora, da se bo lahko učinkovito odzival in prilagajal na spremembe v okolju.

Namen javnega razpisa je blažitev posledic, ki jih je prizadejala pandemija covida-19 na področju izobraževanja, zato se bo na visokošolskih zavodih, ki izvajajo pedagoške študijske programe, vzpostavilo simulacijsko učno okolje, kot je v osnovnih in srednjih šolah, ter takšno učno okolje, ki bo omogočalo kvalitetno didaktično uporabo IKT v pedagoškem procesu in razvoj didaktične uporabe IKT za poučevanje. Za uresničitev navedenega je treba zagotoviti dovolj izobraževanju na daljavo prilagojene IKT za zanesljivo poučevanje in učenje na daljavo. Na ta način bo učečim omogočen dostop do znanja, s čimer se bodo tako blažile posledice pandemije covida-19.

Rezultati Javnega razpisa »REACT-EU: IKT za visokošolske zavode, ki izvajajo pedagoške študijske programe«

Na javni razpis so prispele tri vloge v skupni vrednosti 1,4 milijona evrov. Predmet javnega razpisa je nakup strojne IKT ter nakup ali najem programske IKT za visokošolske zavode, ki izvajajo pedagoške študijske programe za vzpostavitev sodobnih učilnic.

Zaporedna številka Prijavitelj Dodeljena sredstva v EUR
1 Univerza na Primorskem 229.920,48
2 Univerza v Ljubljani 769.384,31
3 Univerza v Mariboru 400.695,21
Skupaj 1.400.000,00