Skoči do osrednje vsebine

Uspešno nadaljevanje pogovorov s sindikati v kulturi

Ministrstvo za kulturo je na današnjem sestanku s predstavniki konfederacije sindikatov Glosa-ZASUK in Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) uspešno nadaljevalo pogovore o reševanju prekarnosti v kulturi.
Predstavniki Ministrstva za kulturo in sindikatov

Ministrstvo za kulturo na sestanku s predstavniki konfederacije sindikatov Glosa-ZASUK in Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) | Avtor: Glosa-ZASUK

Današnji sestanek je potekal med predstavniki konfederacije sindikatov Glosa-ZASUK in Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) ter ministrico za kulturo dr. Asto Vrečko, državnim sekretarjem mag. Markom Rusjanom, svetovalko ministrice Kim Komljanec in vršilko dolžnosti generalnega direktorija Direktorata za razvoj kulturnih politik Tjašo Pureber. 

Prisotni so se strinjali, da je za reševanje položaja prekarnih delavk in delavcev v kulturi potrebno sprožiti več vzporednih procesov, ki jim bodo zagotovili delavske pravice. V ospredju sestanka so bila tudi skupna prizadevanja za boljše plačilne standarde in iskanje načinov, kako omogočiti kolektivno urejanje pravic prekarnim delavkam ter delavcem v kulturi.

Naslednje srečanje med predstavniki sindikatov in ministrstvom za kulturo na to temo bo po prvomajskih praznikih.