Skoči do osrednje vsebine

Košarkarska dogodka »I feel Slovenia night« navdušila tudi v Celju in Novem mestu

Ob dogodku Texas Feels Slovenia v Dallasu je Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM) v četrtek, 6. aprila, organiziral tudi dva spremljevalna dogodka v Sloveniji. V sodelovanju z Mestnima občinama Celje in Novo mesto ter podporo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so se na košarkarskih igriščih Dallas Mavericks v Celju in Gorana Dragića v Novem mestu pomerile košarkarske ekipe osnovnošolcev.
Petra Bezjak Cirman ima v rokah majico, ki jo kaže košarkarju.

Zmagovalna ekipa v Celju je prejela dres s podpisom Luke Dončića. | Avtor: Nebojša Tejić/STA

UKOM sodeluje s košarkarskim klubom Dallas Mavericks pri promocijski kampanji predstavitve Slovenije. 7. aprila 2023 se bo naša država predstavila na košarkarski tekmi »I Feel Slovenia night« v Dallasu, v duhu podpore mladim košarkarjem pa je UKOM pripravil dva košarkarska dogodka za mlade.

Košarkarski turnir v Celju 

V Celju je Mestna občina Celje 6. aprila skupaj z UKOM pripravila 3x3 košarkarski turnir za osnovnošolce, ki je potekal na košarkarskem igrišču Mavs. Sodelovale so ekipe iz vseh celjskih osnovnih šol, zmage pa so se na koncu veselili otroci iz II. Osnovne šole Celje, ki so v finalu ugnali vrstnike iz Osnovne šole Frana Roša. Skupno je svoje košarkarsko znanje predstavilo 42 košarkaric in košarkarjev, za dobro vzdušje pa so poskrbeli številni navijači.

Udeležence turnirja so pred začetkom pozdravili župan Mestne občine Celje Matija Kovač, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje Aleš Ojsteršek in deskarka na snegu Gloria Kotnik, nagrade najboljšim pa je podelila Petra Bezjak Cirman, vršilka dolžnosti direktorice UKOM, ki je ob tem izjavila, da je Luka Dončić velik ambasador Slovenije in da mu daje Slovenija vso podporo. Tekmovalce in navijače sta zabavala slovenska raperja Murat & Jose, vsi so prejeli tudi navijaške rekvizite.

Revijalna košarkarska tekma v Novem mestu

Na košarkarskem dogodku v Novem mestu so mlade nagovorili dr. Petra Robnik, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za šport, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra na Šolskem centru Novo mesto dr. Mitja Veber in mag. Polona Prešeren, predstavnica UKOM-a. Dr. Petra Robnik je izpostavila odlično delo z mladimi športniki in športno infrastrukturo v Sloveniji ter pomen gibanja za mlade. Župan Gregor Macedoni je dejal, da je Novo mesto z regijo prispevalo številne vrhunske slovenske športnike in da namenjajo veliko pozornost športni infrastrukturi, za katero želijo, da je dostopna najširšemu krogu ljudi. Šolski center Novo mesto je z veseljem sprejel povabilo UKOM-a, da se košarkarski dogodek za mlade odvije na njihovem košarkarskem igrišču, ki sta ga podprla košarkarja Goran Dragić in Matjaž Smodiš. »Na našem šolskem centru se je izobraževalo kar nekaj vrhunskih slovenskih športnikov, smo zelo 'športna' šola,« je dejal dr. Mitja Veber. Mag. Polona Prešeren je poudarila: »Kot partnerji I feel Slovenia Night v Dallasu smo želeli pripeljati del te zgodbe in utripa iz Dallasa tudi v slovenske kraje. I feel Slovenia pripada nam vsem. In ne le naši športniki, mi vsi smo ambasadorji naše države v svetu.«

Mladi košarkarji Košarkarskega kluba Žoltasti Troti in košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Krka so se pomerili na revijalni tekmi. Zmagovalci so bili vsi in s tem pokazali, da je pomembno sodelovanje, veselje do športa in športni duh. Nastopili so plesalci Plesnega studia Novo mesto in poskrbeli za odlično vzdušje. Sledile so košarkarske igre, v katerih so sodelovali mladi obiskovalci, svoje znanje o Luki Dončiću, košarki in športu nasploh pa so otroci pokazali v okviru nagradnih vprašanj. Mlade košarkarje sta pozdravila in spodbujala košarkarska legenda Matjaž Smodiš in Jure Balažić, direktor Košarkarskega kluba Krka, na tribuni pa se jima je pridružil tudi košarkar Dalibor Đapa.

Dogodek v Novem mestu je UKOM pripravil v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto, Mestno občino Novo mesto, Košarkarsko zvezo Slovenije, Ženskim košarkarskim klubom Krka in Košarkarskim klubom Žoltasti Troti ter Košarkarskim klubom Krka.

Skupinska fotografija otrok, ki so igrali košarko. V ozadju transparent I feel Slovenia.

Mladi košarkarji Košarkarskega kluba Žoltasti Troti in košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Krka. | Avtor: Katja Kodba/STA

1 / 6

Dallas bo danes znova slovensko obarvan

Poleg drugih promocijskih aktivnosti (poslovne konference in predstavitve slovenskega turizma) bo v petek, 7. aprila, (po slovenskem času v soboto, 8. aprila, v zgodnjih jutranjih urah) v Dallasu košarkarska tekma kluba med Dallas Mavericks in Chicago Bulls, poimenovana I feel Slovenia night.

Dvorana American Airlines Center bo obarvana zeleno, med tekmo bosta predvajana dva promocijska videa Slovenije, navijači v dvorani pa bodo Slovenijo spoznavali tudi prek kviza ter na promocijsko-razstavnem prostoru v dvorani. Tekmo bo popestrila znana slovenska akrobatska skupina Dunking Devils, navijači pa bodo prejeli zelene šale s sloganom I feel Slovenia z logotipom kluba Dallas Mavericks.