Skoči do osrednje vsebine

V sodelovanju z nevladnimi organizacijami bomo pripravili strategijo za integracijo tujcev

Na Ministrstvu za notranje zadeve smo danes gostili predstavnike Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Ministrstva za visoko šolstvo, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ter nevladnih organizacij z namenom oblikovanja integracijske strategije.
Udeleženci so govorili o pripravi strategije vključevanja tujcev, sedijo za mizami v krogu

Udeleženci so govorili o pripravi strategije vključevanja tujcev | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je prisotne seznanil, da v teh dneh na ministrstvu ustanavljamo medresorsko delovno skupino, katere naloga bo priprava strategije o integraciji. Vodila jo bo državna sekretarka Tina Heferle, njena namestnica pa bo direktorica Urada za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj. Predstavil je tudi cilje delovne skupine, ki bo pripravila ustrezne spremembe zakonodaje, osredotočila pa bi se na naslednje vsebinske sklope: jezikovna integracija, integracija na področju šolstva, na področju trga dela, v lokalno skupnost in sodelovanje z diasporo.

Tokratni sestanek z nevladnimi organizacijami je bil namenjen pregledu stanja na tem področju, pridobivanju predlogov od nevladnih organizacij, ki se z integracijo tujcev največ srečujejo v praksi. V konstruktivnem dialogu z vsemi deležniki si želimo pripraviti čim bolj celovito strategijo, ki bo delovala v praksi.

Državna sekretarka Tina Heferle in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar sedita za mizo, minister govori

Državna sekretarka Tina Heferle in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 4