Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Polak sprejela predstavnici Čudežnih zverinic in pasje šole CoolDog

Delovna skupina za zaščito živali pod okriljem Kabineta predsednika vlade, ki jo vodi državna sekretarka za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud Maksimiljana Polak, nadaljuje z delom.

Državna sekretarka Polak in vodja kabineta ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Süč sta se srečala z biologinjo Niko Leben, predstavnico Čudežnih zverinic (Magical Beasts Bled) in Nino Jerot, predstavnico celovite pasje šole za vzgojo družinskega psa CoolDog.

Biologinja Nika Leben je delovni skupini predstavila delovanje Čudežnih zverinic, ki temelji na boljšem razumevanju narave in živali. Skrbi za rešene in najdene eksotične živali, ki so pri njej našle svojevrstno zavetišče. Prav tako s sodelavci odpravlja nelagodje in strahove pred eksotičnimi živalmi. Nina Jerot s pasje šole CoolDog pa je delovno skupino seznanila z delovanjem vzgoje, prevzgoje in šolanja psov ter z najpogostejšimi izzivi pri svojem delu, na katere pogosto opozarjajo. Po njenih besedah nekateri izzivi ne dosežejo splošne javnosti, prav tako je opomnila na jasnost ločnice med športno kinologijo in vzgojo psa. 

Srečanja sta se udeležili tudi Jadranka Juras, predstavnica društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka in gospa Tina Gaber.