Skoči do osrednje vsebine

Člani Odbora za obrambo obiskali 1. brigado Slovenske vojske

Člani Odbora za obrambo Državnega zbora so danes v okviru svojega programa obiskov v obrambnem resorju obiskali 1. brigado Slovenske vojske. To je bil že peti obisk v aktualnem sklicu Državnega zbora.

V Vojašnici Edvarda Peperka (VEP) v Ljubljani sta člane Odbora za obrambo sprejela državni sekretar dr. Damir Črnčec in poveljnik 1. brigade Slovenske vojske brigadir Boštjan Močnik s sodelavci. Gostom so predstavil projekt prenove vojašnice in vaje Slovenske vojske v letošnjem letu ter kadrovske izzive s katerimi se soočajo v 1. brigadi Slovenske vojske.

Veliko pozornost v pogovorih so namenili obnovi vojašnice Edvarda Peperka, ki je v polnem teku. Gre za pilotni projekt, saj bo sledila obnova vojašnic v Mariboru, Cerkljah ob Krki, Postojni, Kranju in tudi na drugih lokacijah. V VEP bodo izvedli energetsko posodobitev upravno nastanitvenih objektov, gradnjo garaž, skladišč infrastrukture za usposabljanje, komunalne in energetske infrastrukture in nenazadnje postavitev sončnih elektrarn. Celotna vrednost investicije v VEP je ocenjena na 90 milijonov evrov in naj bi bila zaključena do leta 2028.

V drugem delu obiska so si člani Odbora za obrambo ogledali gradbišče in en obnovljen objekt ter tehnični zbor 1. brigade Slovenske vojske. Predsednik Odbora za obrambo dr. Martin Premk je povedal, da so se seznanili z delom 1. brigade ter, da so videli, da gre razvoj Slovenske vojske v pravo smer, saj se vlaga v infrastrukturo, opremo, oborožitev in nenazadnje v kadre.

Pripadniki 1. brigade Slovenske vojske članom Odbora za obrambo predstavljajo vojaško gorniško opremo

Člani Odbora za obrambo Državnega zbora v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani | Avtor: Borut Podgoršek

1 / 3