Skoči do osrednje vsebine

Minister Arčon podelil glavne nagrade POPRI 2023

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici udeležil zaključne prireditve nacionalnega tekmovanja za najboljše podjetniške projekte POPRI 2023, ki prav letos praznuje 20. obletnico.
Minister med podelitvijo z enimi od nagrajencev. Trije nagrajenci v rokah držijo plaketo in bon.

Minister med podelitvijo z enimi od nagrajencev. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

Minister Arčon je bil častni gost prireditve na kateri je imel pozdravni nagovor in najboljšim tekmovalcem v kategoriji študenti in mladi do 29 let podelil glavne nagrade.

V svojem pozdravnem nagovoru se je minister Arčon najprej zahvalil za povabilo na današnjo prireditev, pri kateri letos prvič sodeluje tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Čestital je vsem udeležencem in udeleženkam tekmovanja, ter organizatorjem za odličen projekt, ki povezuje več generacij in različne institucije, predvsem pa je namenjen mladim. Direktorici Primorskega tehnološkega parka Tanji Kožuh je čestital za srčno vodenje ekipe Primorskega tehnološkega parka, ki je s svojim zanosom projekt iz lokalnega okolja povedla v vseslovenski projekt. Ekipi je čestital za uspešno poslovno podporo institucij v Sloveniji ter za 20 let angažiranosti na področju dela z mladimi, ki prinašajo mestu Nova Gorica svežino. Dejal je, da današnji dogodek povezuje širši slovenski prostor, saj so z nami danes tudi predstavniki institucij in mladi iz zamejstva, ter izrazil željo, da bi bili mladi iz sosednjih držav del uspešne zgodbe tudi v prihodnje. “Vesel in ponosen sem, da zgodbo POPRI spremljam in podpiram od njenih začetkov, letos prvič v vlogi ministra slovenske vlade. Prav taki dogodki kot je ta ponujajo tudi priložnost povezovanja, sklepanja prijateljstev, nacionalno in mednarodno,« je še dejal minister Arčon in pozval vse, da se še naprej povezujemo ter s ponosom ohranjamo slovenstvo v srcih.

V finalu tekmovanja, ki se ga je skupno udeležilo blizu 400 mladih tekmovalcev, se je za glavno nagrado potegovala tudi ekipa zamejskih dijakov iz Državnega izobraževalnega zavoda Cankar Vega Zois Gorica. Glavni organizator tekmovanja je Primorski tehnološki park, eden od soorganizatorjev pa je letos tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.