Skoči do osrednje vsebine

Sestal se je Svet Vlade za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij

Danes je potekala 4. seja Sveta Vlade RS za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij (Svet NVO), kjer so se sestali predstavniki Vlade in nevladnih ter prostovoljskih organizacij.

Na Svetu NVO so bile predstavljene smernice za sodelovanje z nevladnimi organizacijami (NVO), ki bodo obravnavane tudi na seji Vlade in bodo resorjem v pomoč za vzpostavitev sistema sodelovanja s civilno družbo.

Nadalje je bil Svet seznanjen z delnim poročilom o analizi izvajanja Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva za obdobje 2018­—2022. Končno poročilo o analizi bo pripomoglo k načrtovanju ter pripravi dveh novih strategij, ki sta v fazi načrtovanja.

Svet je imenoval tudi mešani delovni skupini za pripravo Strategije razvoja nevladnih organizacij do leta 2028 ter za pripravo Strategije razvoja prostovoljstva do leta 2028. Predstavniki Ministrstva za javno upravo smo podali tudi informacijo o izvedenih in načrtovanih razpisih iz Sklada za razvoj NVO. Zaradi izvedene reorganizacije Vlade so članice in člani na koncu seje razpravljali tudi o možni prihodnji sestavi Sveta.