Skoči do osrednje vsebine

Na obisku posebna predstavnica generalnega sekretarja Nata za ženske, mir in varnost

Danes in v torek, 28. marca, je na obisku v Sloveniji posebna predstavnica generalnega sekretarja zveze Nato za ženske, mir in varnost Irene Fellin.

Posebna predstavnica se bo jutri v Ljubljani udeležila regionalnega izvedenskega dogodka o ženskah, miru in varnosti, ki ga organizira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve v sodelovanju z zunanjim ministrstvom Norveške.

Posebno predstavnico Fellin je danes na Ministrstvu za obrambo sprejel namestnik generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko mag. Aljoša Selan. V okviru obiska se je srečala tudi s predsednico države dr. Natašo Pirc Musar in zunanjo ministrico Tanjo Fajon.

Posebna predstavnica si bo s sogovorniki izmenjala poglede in informacije o aktivnostih sogovornikov na področjih žensk, miru in varnosti ter človekove varnosti. V ospredju pogovorov bodo tudi izzivi, s katerimi se ženske srečujejo v odločevalskih procesih, sodelovanje žensk v slovenskem javnem sektorju, s posebnim poudarkom na oboroženih silah.

Jutrišnji regionalni izvedenski dogodek o ženskah, miru in varnosti je namenjen konstruktivni izmenjavi mnenj med različnimi deležniki in spodbujanju vključevanja Agende za ženske, mir in varnost. Tema je posebnega pomena v luči naraščajočih izrednih pritiskov, ki se v mednarodnem okolju vršijo na ženske pravice v zadnjih letih, kar bistveno vpliva na izvajanje agende.

Visoka predstavnica in namestnik direktorja stojita pred zastavami Nata, Slovenije in EU

Posebno predstavnico Fellin je na Ministrstvu za obrambo sprejel namestnik generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko mag. Aljoša Selan | Avtor: Vekoslav Rajh