Skoči do osrednje vsebine

Skupna izjava v zvezi z reorganizacijo dela na upravnih enotah

Na 4. seji Delovne skupine za lokalno samoupravo, ki je potekala danes, je bila sprejeta skupna izjava Ministrstva za javno upravo (MJU), Združenja občin Slovenije (ZOS), Skupnosti občin Slovenije (SOS) in Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) v zvezi z delovanjem upravnih enot. Udeleženci so bili enotni, da se upravnih enot ne zapira, temveč je skupen cilj v sodelovanju ustaviti boljšo javno upravo za ljudi in gospodarstvo.
Zbrani sedijo za mizo v sejni sobi. Miza je v krogu.

Na seji Delovne skupine za lokalno samoupravo tudi o upravnih enotah | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Delovno skupino za lokalno samoupravo sta takoj na začetku mandata ustanovila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek. Je delovno telo, ki je namenjeno strukturiranemu dialogu med vlado in lokalnimi skupnostmi, sestavljajo pa ga predstavniki vodstev vseh treh reprezentativnih združenj občin ter predstavniki vodstev obeh ministrstev.

Osrednji temi današnje seje sta bili prenova Resolucije o preprečevanju korupcije Republike Slovenije in obveznosti občin ter dvig plač pomočnic vzgojiteljic v vrtcih.

Na predlog Skupnosti občin Slovenije je bila dodana točka dnevnega reda, kjer je ministrica Sanja Ajanović Hovnik s prisotnimi izmenjala poglede na reorganizacije dela upravnih enot. Ministrica je zagotovila, da se upravne enote ne bodo zapirale.

Strinjali so se, da je treba njihovo delo optimizirati s ciljem boljše dostopnosti, kakovosti in učinkovitosti.

Ministrstvo za javno upravo, Združenje občin Slovenije, Skupnost občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije so sprejeli tudi skupno izjavo v zvezi z reorganizacijo upravnih enot.