Skoči do osrednje vsebine

Novi bibliobus Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin

V petek, 24. marca so v Tolminu slovesno predstavili nov bibliobus, ki bo skrbel za dostopnost knjižnične dejavnosti prebivalcev Zgornjega Posočja. Gre za peti bibliobus, ki bo obiskoval bralce v Zgornjem Posočju.

Svetlo moder  in pisano poslikan avtobus na vijugasti cesti med travniki, v ozadju visoke gore snegom po vrheh, ki se dotikajo koprenastih oblakov

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin skupaj s Potujočo knjižnico pokriva največje knjižnično območje v Slovenji s številnimi manjšimi vasmi in kraji.

1 / 4

Prvi samostojni bibliobus je tolminska knjižnica dobila leta 2001, pred tem pa si ga je delila z novogoriško in ajdovsko knjižnico. Slabih 380 tisočakov vredno investicijo tolminske Knjižnice Cirila Kosmača so financirali Ministrstvo za kulturo iz neposrednega poziva knjižnicam za nakup bibliobusa ter občine Tolmin, Kobarid in Bovec. Zunanjo podobo je oblikoval Matic Leban.

Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin skupaj s Potujočo knjižnico pri izvajanju knjižnične javne službe pokriva največje knjižnično območje v Sloveniji s številnimi manjšimi vasmi in kraji. Predvsem za starejše prebivalce in otroke je Potujoča knjižnica edina možnost samostojnega obiska knjižnice. V ponedeljek, 27. marca 2023, Potujoča knjižnica z novim bibliobusom nadaljuje z obiski postajališč po mesečnem razporedu.