Skoči do osrednje vsebine

Ureditev železniških postaj Zagorje ob Savi in Šentjur

Na železniških postajah Zagorje ob Savi in Šentjur poteka ureditev železniških postaj, ki jih je izvajalec pričel v mesecu septembru 2022, dela pa bodo zaključena predvidoma v jeseni letos.

Na železniški postaji Zagorje ob Savi so v teku dela na postajnem objektu, kjer potekajo dela v čakalnici in sanitarijah ter obnovitvena dela v skladišču. Prav tako poteka gradnja temeljev vozne mreže, prestavitev in zaščita signalnovarnostne in telekomunikacijske kabelske kanalizacije ter izvedba nove kabelske kanalizacije za elektroenergetske naprave. Dela potekajo tudi na tirni infrastrukturi, kjer je ob postajnem poslopju odstranjen tir. Na postaji so se začela tudi dela za izvedbo novega nadhoda z dvigali, ki bo po izgradnji omogočil potnikom, pešcem in kolesarjem varen prehod nad železniškimi tiri. 

Na železniški postaji Šentjur poteka gradnja temeljev vozne mreže ter prestavitev in zaščita signalnovarnostne in telekomunikacijske kabelske kanalizacije. Na tirni infrastrukturi potekajo dela na spodnjem ustroju, kjer je v teku strojni izkop in odstranitev obstoječega tamponskega sloja, priprava temeljnih tal ter vgradnja novega tamponskega sloja, vključno z ureditvijo odvodnjavanja. Na postaji so se začela tudi dela za izvedbo novega podhoda z dvigali, ki bo po izgradnji omogočil potnikom, pešcem in kolesarjem varen prehod pod železniškimi tiri.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več informacij o ureditvah izvennivojskih dostopov na perone.