Skoči do osrednje vsebine

Vozlišče Pragersko že dobiva novo podobo, zaradi nadaljevanja del se ukinja začasni nivojski prehod

V sklopu ureditev železniške postaje in vozlišča Pragersko intenzivno potekajo dela pri gradnji novega podvoza, pri postajnem poslopju, na tirni infrastrukturi ter vozni mreži.

Železniška postaja Pragersko se že ponaša z novo pridobitvijo, nov podhod za pešce in kolesarje, ki je bil predan v uporabo v mesecu juliju 2022. Prav tako je bil v uporabo predan otočni peron v dolžini 150 m. Končana je sanacija objekta signalnovarnostnih naprav, kjer so bili prenovljeni obstoječi prostori ter zgrajen prizidek in garaža. V zaključni fazi so tudi sanacijska dela na postajnem poslopju. Izvedena je nadgradnja približno 70 odstotkov tirov in električne vozne mreže ter postavljenih 80% protihrupnih ograj.

Končno podobo dobiva tudi novi cesti podvoz skozi Pragersko, kjer je v zaključni fazi betoniranje temeljne plošče in sten kesona. Promet skozi podvoz bo pod gradbiščnimi pogoji vzpostavljen predvidoma v mesecu juniju 2023.

Skladno s terminskim planom bo zaradi nadaljevanja del na tirih in tirnih napravah od 27. marca 2023 naprej ukinjen začasni nivojski prehod v km 574+060. Obvoz bo možen po obstoječih cestah.

Zaključek vseh gradbenih del je predviden jeseni 2023. 

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več informacij o projektu nadgradnje vozlišča Pragersko.