Skoči do osrednje vsebine

V Zagorju ob Savi in Žužemberku bosta regijska gasilska poligona

Državni sekretar za obrambo Rudi Medved se je udeležil slovesnega podpisa pogodb za izgradnjo regijskih gasilskih vadbenih poligonov v gasilskih regijah Dolenjske in Zagorja ob Savi in nagovoril zbrane.

V svojem govoru je državni sekretar Rudi Medved poudaril velik pomen gasilskih vadbenih poligonov, saj morajo biti gasilci in pripadniki drugih služb za zaščito in reševanje odlično izurjeni za izpolnjevanje svojega poslanstva. Poudaril je, da na Ministrstvu za obrambo skupaj z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje uresničujemo tudi številne druge investicije na področju zaščite in reševanja. Med njimi je izpostavil nabavo 40 specialnih vozil z nadgradnjo za potrebe zaščite in reševanja za slovenske občine, pridobivanje ponudb glede rešitev za gašenje iz zraka ter izgradnjo nacionalnega centra Civilne zaščite na Igu, protipožarnega centra v Sežani in protipoplavnega centra v Murski Soboti. Velik del sredstev za te projekte je pridobljen iz sredstev Evropske unije.

Projekt Gasilske zveze Slovenije za izgradnjo vadbenih gasilskih poligonov predvideva, da bi imeli v vseh 17 gasilskih regijah po en poligon, doslej pa so bili poligoni že zgrajeni v Ormožu, Radljah ob Dravi, na Jesenicah in v Grosuplju.

Po izvedbi javnega naročila za pridobitev izvajalcev del za izgradnjo poligonov v Zagorju ob Savi in v Žužemberku sta bili marca letos izbrani podjetji AGM Nemec, in sicer za poligon v Zagorju ob Savi, za poligon v Žužemberku pa podjetje Trgograd. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik je pogodbi podpisal z direktorjema obeh podjetij.

Regijski gasilski vadbeni poligoni bodo namenjeni praktičnemu usposabljanju gasilcev in pripadnikov drugih služb v sistemu zaščite in reševanja na regijski in lokalni ravni.

Udeležence slovesnosti so nagovorili tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in župan Občine Žužemberk Jože Papež ter predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik.

Skupinska fotografija udeležencev slovesnosti ob podpisu pogodb

Državni sekretar za obrambo Rudi Medved se je udeležil slovesnega podpisa pogodb za izgradnjo regijskih gasilskih vadbenih poligonov v gasilskih regijah Dolenjske in Zagorja ob Savi | Avtor: Jerica Pavšič

1 / 2