Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednika Državnega zbora Madžarske

Na povabilo predsednice Državnega zbora mag. Urške Klakočar Zupančič se je na uradnem obisku v Republiki Sloveniji mudil predsednik Državnega zbora Madžarske gospod László Kövér z delegacijo.
Rokovanje predsednice in predsednika

Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič in predsednik Državnega zbora Madžarske gospod László Kövér | Avtor: Matija Sušnik, vir: Državni zbor

V okviru obiska se je predsednik Državnega zbora Madžarske gospod László Kövér srečal s predsednikom Državnega sveta gospodom Markom Lotričem in predsednico Republike Slovenije dr. Natašo Pirc Musar. 

V nadaljevanju obiska sta se predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič in predsednik Državnega zbora Madžarske gospod László Kövér z delegacijama udeležila slovesnega odkritja kipa Sándorja Petőfija v parku La Ciotat v Kranju ter nagovorila navzoče. 

Uradni obisk predsednika Državnega zbora Madžarske v Republiki Sloveniji se je zaključil v prostorih Mestne občine Kranj s sprejemom ob madžarskem državnem prazniku in vpisom v častno knjigo gostov.