Skoči do osrednje vsebine

Navodila za postopke priznavanja poklicnih kvalifikacij

Na Ministrstvu za zdravje smo za zdravstvene delavce in sodelavce iz tujine, ki se želijo zaposliti v Sloveniji, pripravili navodila za postopke priznanja poklicnih kvalifikacij, ki bodo v pomoč pri oddaji vlog za priznanje poklicne kvalifikacije v zdravstvu, pridobljene v tujini.

Navodila so pripravljena v slovenskem in angleškem jeziku in so namenjena izvajalcem zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji ter zdravstvenim delavcem in sodelavcem iz tujine, ki bi želeli opravljati reguliran poklic v zdravstvu v Republiki Sloveniji.

V omenjenih navodilih so natančno opisani vsi postopki za priznavanje poklicnih kvalifikacij, navedena so vsa dokazila, ki jih je potrebno predložiti vlogi, opisani pa so tudi dodatni pogoji in pristopi, ki služijo hitri in učinkoviti rešitvi postopka.

Ministrstvo pripravlja tudi spremembo trenutno veljavne zakonodaje na področju poklicnih kvalifikacij, ki bo postopek še bolj približal zdravstvenim delavcem in zdravstvenim sodelavcem ter vsem omogočil opravljanje željenega poklica, pacientom pa zagotovil hitro in strokovno oskrbo.

Vloge za priznanje poklicne kvalifikacije obravnavajo v Službi za poklicne kvalifikacije, ki je dostopna na telefonskih številkah:

  • 01 478 6907 – poklicna kvalifikacija pridobljena izven EU
  • 01 478 6824 – poklicna kvalifikacija pridobljena v EU
  • 01 478 6882 – postopek s ponudbo za delo v RS, poklicna kvalifikacija pridobljena izven EU

Vsa dodatna vprašanja lahko naslovite tudi na: gp.mz@gov.si