Skoči do osrednje vsebine

Svečana prisega pravosodnih policistov

Pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom so svečano prisegli pravosodna policistka in dva pravosodna policista, ki bodo delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor, Celje in Koper.

Generalni direktor je vsem izrekel iskrene čestitke in jih posebej pohvalil, saj so kot prvi iz svoje generacije opravili vse obveznosti in danes izrekli prisego: »Slovesno prisegam, da bom pri izpolnjevanju nalog varovanja in nadzora vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval vse svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine.«

Pravosodni policisti so spregovorili o vtisih po uvodnem spoznavanju dela pravosodnega policista ter kaj jih je nagovorilo k zaposlitvi. Izpostavili so, da jih poklic zanima zaradi vsebine in dinamike dela, bodisi so ga spoznali že v času študijske prakse ali pa so iskali službo bližje domu, oziroma so se odločili za zaposlitev, ki predstavlja varnost. Izpostavili so tudi pomembno izhodišče, in sicer veselje do dela z ljudmi, ki je po njihovem mnenju ključno za opravljanje poklica pravosodni policist. Generalni direktor jih je spodbudil, da gradijo svojo kariero v zaporskem sistemu in da vztrajajo na tej poti ter črpajo iz prisege in vseh prednosti zaposlitve.

Trenutno v upravi razpisujemo prosta delovna mesta za različne profile zaposlitev, med drugim tri prosta delovna mesta za pravosodne policiste v zavodu Dob pri Mirni in Koper ter delovno mesto višjega svetovalca – socialnega delavca in svetovalca - psihologa. Vljudno vas vabimo k prijavi.