Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 8. marca 2023.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 20.39 sta med Zgornjim Brnikom in Cerkljami na Gorenjskem, občina Cerklje na Gorenjskem, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, reševalcem NMP Kranj nudili pomoč pri oskrbi hudo poškodovanega motorista, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.07 sta v ulici Pot za Brdom v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 9.12 sta v Dajnkovi ulici v Ljubljani trčili osebni vozili, eno vozilo se je prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, odklopili akumulatorja in vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na kolesa.

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.15 je na regionalni cesti Dolenje–Tevče v občini Ajdovščina voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se prevrnila na bok. Gasilci GRC Ajdovščina so odklopili akumulator in zavarovali kraj nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 20.50 so v Kerinovem Grmu, občina Krško, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGE Krško so požar pogasili, prezračili prostore, očistili kurišče in dimnik, s termovizijsko kamero pregledali prostore okoli dimnika in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.12 so v Vrečarjevi ulici na Lavrici, občina Škofljica, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Lavrica in PGD Škofljica so pogasili požar, očistili dimnik ter opravili pregled s termovizijsko kamero.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Nova Gorica

Ob 21.21 je na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica pri počivališču Mlake, občina Vipava, zagorelo tovorno vozilo. Požar so pogasili gasilci GRC Ajdovščina, PGD Vipava, Podnanos, Postojna, Hrušovje, Veliko Ubelsko in Razdrto.

Izpostava Trbovlje

Ob 16.46 je na parkirišču pred Domom starejših občanov na Izlakah v občini Zagorje ob Savi zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Zagorje mesto ter PGD Izlake so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, nudili pomoč pri nalaganju uničenega vozila na vozilo avtovleke ter očistili onesnaženo površino.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 20.03 so med Kamniško Bistrico in lokalno cesto Ihan–Dol, občina Domžale, zagorele smeti. Gasilci CZR Domžale in PGD Ihan so pogasili večji kup odpadkov na površini okoli 15 kvadratnih metrov.

Izpostava Novo mesto

Ob 21.46 je ob ulici Ob potoku v Novem mestu gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površnimi okoli 1800 kvadratnih metrov.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 0.42 je v Jamnikarjevi ulici v Ljubljani gorel komunalni zabojnik za odpadni papir. Gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana-Vič so požar pogasili. Zabojnik je uničen, trije poleg njega pa poškodovani.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Koper

Ob 10.28 je v naselju Bertoki v občini Koper iz kombiniranega vozila iztekalo gorivo. Gasilci JZ GB Koper so preprečili nadaljnje iztekanje in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.52 so na lokalni cesti Kobarid–Svino v občini Kobarid gasilci PGD Kobarid nevtralizirali oljni madež na cestišču.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.09 je na območju Hudega Loga v občini Miren - Kostanjevica občan naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila na varno topovsko granato kalibra 149 mm, minometno granato in dve ročni bombi skupne mase 36,8 kg. Najdbe so italijanskega in avstrijskega porekla, ostanek iz obdobja 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 20.51 so v Mlekarski ulici v Kranju gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do onemoglo osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.39 je v Habatovi ulici v Trzinu zaradi počene cevi iztekala voda v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Trzin so zaprli vodovodni ventil in posesali izteklo vodo.

Ob 17.46 je na Ljubljanski cesti v Domžalah obolela oseba potrebovala pomoč. Gasilci CZR Domžale so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.35 so v Stari Bučki, občina Škocjan, gasilci PGD Škocjan nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Novo mesto. Ti so jo oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 18.45 so v ulici Šmihel v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto nudili pomoč onemogli osebi.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 10.03 so na Partizanski cesti na Ravnah na Koroškem gasilci KGZ Ravne na Koroškem nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/