Skoči do osrednje vsebine

Zahvala ministrstva članom posvetovalnih skupin

Konec februarja je z delom zaključila posvetovalna skupina za obvladovanje epidemije bolezni covid-19 pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, ki jo je od poletja vodil vodja Oddelka za raziskovanje in razvoj na področju nalezljivih bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel.

Ob tej priložnosti je Ministrstvo za zdravje danes na Brdu pri Kranju pripravilo dogodek oziroma »Zahvalo ministra za zdravje sodelujočim pri obvladovanju virusa SARS-Cov-2«.

Kot je uvodoma povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, smo se covidom naučili živeti in danes je virus obvladljiv. Kot ključno je izpostavil dejstvo, da je od poletja dalje glavno besedo pri obvladovanju epidemije imela stroka. Po njegovih besedah smo zahvaljujoč članom posvetovalne skupine šli pozitivno in solidarno skupaj čez jesen in zimo ter to obdobje preživeli brez posebnih omejevalnih ukrepov. Ob tem se je še posebej zahvalil Mariu Fafanglu, ki je skupino sestavil in vodil. Poudaril je, da se moramo iz epidemije covid-19 nekaj naučiti in sistem pripraviti na nadaljnje izzive.

Minister je ob tem napovedal, da bosta s 1. aprilom ugasnili tudi nacionalna skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet za covidne bolnike in posvetovalna skupina za obvladovanje epidemije v domovih starejših.