Skoči do osrednje vsebine

Tretja mednarodna konferenca o varstvu prostorskih podatkov – poziv za oddajo prispevkov

Arhiv Republike Slovenije, podjetje Geoarh in DLM Forum 8. in 9. maja 2023 v Ljubljani v podporo pobudi eArchiving Evropske komisije pripravljamo tretjo mednarodno konferenco o varstvu prostorskih podatkov. Poziv za oddajo prispevkov je odprt.

Trajnostni dostop do prostorskih podatkov v digitalnem gospodarstvu

Pripravljamo dvodnevni hibridni dogodek, ki bo združil ustvarjalce prostorskih podatkov, arhive, ponudnike storitev zajema in hrambe podatkov ter ponudnike rešitev in njihove uporabnike. Tema letošnje konference je Trajnostni dostop do prostorskih podatkov v digitalnem gospodarstvu.

Cilj programa Digitalna Evropa je narediti Evropo bolj zeleno in digitalno, kar neizogibno v ospredje postavlja tudi prostorske podatke. Prostorski podatki, ki zajemajo daljša časovna obdobja, bodo neprecenljivi vir informacij pri različnih napovednih modelih. Ti bodo omogočali hitrejše sprejemanje odločitev z večjo gotovostjo na podlagi jasnih informacij, slednje pa bo dodana vrednost za končne uporabnike.

Želimo, da bi bilo srečanje čimbolj interaktivno in raznoliko, zato so lahko vaši prispevki lahko v različnih oblikah: referati, hitre predstavitve (angleško "lightning talks"), plakati, okrogle mize, delavnice. 

Prosim, če svoje predloge prispevkov posredujete organizacijskemu odboru na predpisanemu obrazcu, ki ga najdete na spletni strani DLM Foruma. Tukaj najdete tudi podrobnejša navodila o pripravi in načinu oddaje predloga predloga prispevka. Ob prijavi ne pozabite navesti izbrane oblike predstavitve. Svoje predloge posredujte najkasneje do 7. aprila 2023 na elektronski naslov organizacijskega odbora s pripisom "Geospatial digital data preservation conference CONTRIBUTION".