Skoči do osrednje vsebine

Državno tekmovanje v znanju informacijsko komunikacijskih tehnologij s podporo URSIV

Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) je podprl izvedbo državnega tekmovanja srednješolcev v znanju informacijsko komunikacijskih tehnologij.

Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) letos že drugič sodeluje pri izvedbi državnega tekmovanja v znanju informacijsko komunikacijskih tehnologij (IKT) za srednješolce, ki ga organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. URSIV na ta način podpira promocijo znanj in študijskih smeri s področja IKT, ki so ključna za delovanje sodobnih družb.

Če hoče Slovenija uspešno izvesti digitalni prehod in se na ta način priključiti najnaprednejšim državam sveta, v prihodnje potrebuje veliko več strokovnjakov z naprednimi digitalnimi kompetencami, ki pa so naravna ciljna skupina tudi za področje kibernetske varnosti. Prav zato je bil v uvodu tekmovanja predstavljen projekt Kibertalent, ki je namenjen mladim talentom na področju kibernetske varnosti. Projekt sta predstavila Anja Ostovršnik in Aljaž Medič, študenta, ki sta lani skupaj še z osmimi sotekmovalci zastopala Slovenijo na Evropskem tekmovanju v kibernetski varnosti (angleško European Cybersecurity Challenge – ECSC) za mlade talente v kibernetski varnosti na Dunaju v Avstriji. 

URSIV si bo še naprej prizadeval, da si v prihodnje še več mladih za svojo karierno pot izbere poklice s področja IKT in kibernetske varnosti.

Več o projektu Kibertalent.

Plakat za državno tekmovanje v znanju informacijsko komunikacijskih tehnologij, ki ga podpirajo URSIV, Modra zavarovalnica, Telekom Slovenije in podjetje NIL.

Državno tekmovanje v znanju informacijsko komunikacijskih tehnologij | Avtor: Fakulteta za elektrotehniko