Skoči do osrednje vsebine

Medzavodsko tekmovanje v kegljanju za zaprte osebe

Zavod za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje je 22. februarja 2023 organiziral tekmovanje v kegljanju za zaprte osebe iz več zavodov.

Zavod Celje je na podlagi predhodnih dobrih izkušenj s takšnim tekmovanjem podal pobudo, da bi se športni dogodek izvedel za več zavodov hkrati. Na tokratnem tekmovanju so tako poleg celjskega sodelovali še zavodi: Koper, skupaj z Oddelkom Nova Gorica, Maribor, Dob pri Mirni ter Odprti oddelek Rogoza. Iz vsakega zavoda so v dogodek vključili po štiri zaprte osebe, ki so jih spremljali strokovni delavci.

Dvajset udeležencev se je pomerilo tako v ekipnem kot posamičnem tekmovanju. V prijetnem tekmovalnem vzdušju je v ekipni igri zmagal zavod Celje s 485 podrtimi keglji. V posamičnem tekmovanju na izločanje je bilo videti veliko odličnih dvobojev, prvo mesto pa je na koncu osvojil posameznik iz zavoda Dob pri Mirni. Prve tri uvrščene ekipe so prejele pokal, posamezniki pa tudi medalje. Dogodek je bil izveden v sodelovanju s Kegljaškim klubom Konjice in Zavodom za šport Slovenske Konjice, vsi udeleženi pa so delili mnenje, da tovrstni dogodki predstavljajo pomembno popestritev vsebin in dogajanja za zaprte osebe.