Skoči do osrednje vsebine

Pevski nastop v ženskem zaporu

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig smo 15. februarja 2023, v počastitev nedavnega kulturnega praznika, gostili mednarodni vokalni ansambel LIVE.

Ansambel deluje v Sloveniji od leta 2020, ustanovil pa ga je kolumbijski skladatelj in dirigent Juan Zuleta. Člani ansambla prihajajo iz Slovenije ter številnih drugih držav: Francije, Italije, Japonske, Kanade, Kolumbije, Madžarske, Mehike, Ukrajine in Združenega Kraljestva. Z doživeto zapetimi skladbami so predstavili glasbo sveta skozi zborovske priredbe, ki so segale od folklorne do popularne glasbe iz različnih držav. Pevci so prepevali v različnih jezikih, zbrane pa so nagovorili tudi v slovenski besedi in s slovensko ljudsko »Lipa zelenela je«.

Glasba, ki je tokrat napolnila prostore ižanskega gradu, je vsem prisotnim, zaprtim ženskam in zaposlenim, na obraze priklicala vedre nasmehe in popestrila vzdušje. Prijetno druženje v zavodu se je skupaj s člani ansambla LIVE nadaljevalo ob toplem čaju in pecivu, ki so ga za ta namen pripravile obsojenke.

Pevski zbor v zavodski dvorani

Pevski nastop v ženskem zaporu | Avtor: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij