Skoči do osrednje vsebine

Objavljen je novi portal zVem

Večja oblikovna in vsebinska prenova omogoča, da lahko pacienti pregledujejo svoje dokumente, recepte, naročila in bolniške liste v načinu časovnega traku.
Novi portal zVem

Portal zVem

Vsebinsko je glavna novost možnost pregledovanja bolniških listov iz zbirk Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) tudi na portalu zVEM, kar je rezultat uspešnega sodelovanja med Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in ZZZS s ciljem »vsi podatki pacienta na enem mestu«.

V naslednjih dneh bomo med dokumente, ki so na voljo, vključili tudi Osebno kartico zdravil za paciente, ki so jo/bodo prejeli ob odpustu iz bolnišnice ali jo bodo ob zamenjavi zdravila osvežili v lekarni. V naslednjih mesecih se bo nabor funkcionalnosti na novem portalu in mobilni aplikaciji dopolnjeval, za paciente bo posebej dobrodošla novost (načrtovana do jeseni) obveščanje uporabnikov mobilne aplikacije o novem izvidu, receptu, napotnici, terminu naročila in bolniškem listu z obvestili mobilne aplikacije na pametnih telefonih.

Hkrati je z možnostjo pregleda bolniških listov dopolnjena mobilna aplikacija, ki je za osvežitev zaenkrat na voljo za 1% uporabnikov (v naslednjih dneh pa bo delež uporabnikov, ki bodo lahko osvežili mobilno aplikacijo na zadnjo različico, naraščal).

Dostop do novega zVEM.