Skoči do osrednje vsebine

Evropska pobuda za razvoj talentov na področju intelektualne lastnine

Vseevropski program (angleško Pan-European Seal Young Professionals Programme), ki ga od leta 2015 skupaj vodita Evropski patentni urad (angleško European Patent Office – EPO) in Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (angleško European Union Intellectual Property Office – EUIPO), je ena od glavnih pobud za razvoj mladih strokovnjakov na področju intelektualne lastnine v Evropi.

Program ponuja edinstveno priložnost, da da mladi diplomanti prve korake svoje poklicne kariere naredijo v dinamičnem in večkulturnem okolju. V EPO, ki je druga največja medvladna organizacije v Evropi, lahko diplomanti pridobivajo izkušnje v različnih oddelkih na sedežu urada v Münchnu ali na drugih lokacijah urada, kot so Haag, Dunaj ali Bruselj.

Do danes je v okviru programa že skoraj 1000 diplomantov pridobilo izkušnje z delom pri EPO in/ali EUIPO. Od letos dalje pa jim program omogoča, da po izbirnem postopku podaljšajo svoj mandat z enega na največ tri leta. Poleg tega se bo program od septembra dalje razširil na vse lokacije urada EPO.

Program ponuja priložnosti na naslednjih področjih:

  • naravoslovje in inženirstvo,
  • človeški viri in poslovna administracija,
  • mednarodni odnosi in komunikacije,
  • informacijska tehnologija,
  • ekonomija in finance,
  • pravo.

Prijavijo se lahko vsi, ki so zaključili dodiplomski študij na eni od ustreznih smeri na Univerzi v Ljubljani, ki je podpisnica memoranduma o soglasju, poleg tega je obvezno znanje enega od uradnih jezikov EPO (angleščina, nemščina, francoščina) na višji ravni. Na spletni strani Kariernega centra Univerze v Ljubljani 

Rok za prijavo je odprt od 15. februarja do 15. marca 2023.

Na spletnem mestu EPO so na voljo podrobne informacije o razpisu in pogojih (v angleščini).

Na spletnem mestu Kariernega centra Univerze v Ljubljani lahko spremljate informacije o postopku prijave.