Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na slovesnem odprtju Planice 2023 predal sporočilo športnikom

Premier dr. Robert Golob se je v Kranjski Gori udeležil slavnostnega odprtja največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije – svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023. Na njem bo sodelovalo več kot 2000 športnikov in članov spremljevalnih ekip iz 66 različnih držav.

Športnikom in športnicam, ki se bodo potegovali za 24 kompletov medalj, je dobrodošlico v Sloveniji zaželel tudi predsednik vlade in poudaril edinstvenost vzdušja v Planici: »Naj si svet Planico zapomni po fantastičnem vzdušju. Planica je naš ponos.«

Dodal je, da smo Slovenci in Slovenke športen narod. Tega ne potrjujejo le številni vrhunski uspehi naših športnikov, ampak tudi polna šolska igrišča in športne dvorane po celi državi ter zapolnjene gorske in hribovske koče, razvejane gozdne pešpoti in kolesarske steze.

V zaključku pozdrava je premier tekmovalcem in tekmovalkam, med katerimi jih bo 33 zastopalo slovenske barve, predal posebno sporočilo:

»Ko se zjutraj zbudite, poglejte skozi okno. Tako kot gore nepremagljivo stojijo, tako kot potok vedno najde pot skozi najtršo skalo in tako kot žarek sonca pronica skozi najmanjšo špranjo, tako boste v tej prečudoviti naravi našli navdih in sami sebi dokazali, da zmorete več, kot ste si kadar koli predstavljali. Dajmo!«