Skoči do osrednje vsebine

Obisk španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza

Predsednik vlade dr. Robert Golob je na prvem uradnem obisku v Sloveniji gostil španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza. Urad vlade za komuniciranje je poskrbel za medijsko logistiko.
Pedro Sanchez in Rober Golob stojita za govorniškim pultom, medijski predstavniki sedijo in delajo na računalnikih.

Predsednik vlade dr. Robert Golob je na prvem uradnem obisku v Sloveniji gostil španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza. | Avtor: Nebojša Tejić/STA

Visoki obisk iz Španije je prvi uradni obisk tujega voditelja v Sloveniji na povabilo premiera dr. Roberta Goloba. Španski premier Sánchez je bil kot letošnji prvi tuji voditelj na uradni obisk v Slovenijo povabljen predvsem v luči predsedovanja Španije Svetu EU v drugi polovici letošnjega leta. V ospredju pogovorov med voditeljema so bile najaktualnejše teme. Govorila sta o ruskem napadu na Ukrajino, o krepitvi konkurenčnosti evropskega gospodarstva, izzivih v energetiki, o enotnem evropskem odzivu na migracije in o širitveni politiki EU s poudarkom na Zahodnem Balkanu.

Urad vlade za komuniciranje je zagotovil medijsko logistiko na dogodku (akreditacije za medije, organizacija fototerminov, moderiranje in prenos novinarske konference).