Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti v zavodih Celje, Radeče in Maribor

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo v začetku letošnjega leta izvedli več aktivnosti za zaprte osebe. Nekaterim so se pridružili tudi v zavodu Maribor in v Prevzgojnem domu Radeče.

15. februarja 2023 smo izvedli skupinski namenski izhod z ogledom moške rokometne tekme Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško proti Barceloni. Rokometno tekmo si je v dvorani Zlatorog ogledalo pet obsojencev, ki sta jih spremljala pedagoga. V duhu medzavodskega sodelovanja so se ogledu tekme v spremstvu strokovnih delavcev pridružili tudi obsojenci iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Maribor in mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče.

Pred slovenskim kulturnim praznikom, 7. februarja 2023, smo v zavodu na povabilo Prevzgojnega doma Radeče izvedli tudi skupinski namenski pohod na Uršljo goro. Pohoda so se udeležili štirje mladoletniki iz prevzgojnega doma in štirje obsojenci iz celjskega zapora. Ogledali so si tudi zaledenelo Ivarčko jezero in gradove Kralja Matjaža.

V mesecu januarju pa smo v zavodu izvedli skupinski namenski izhod, na katerem se je pet obsojencev lahko seznanilo s športnim kegljanjem, pri katerem je potrebna dobra motorika, koncentracija in vztrajnost. Sodelujoči so tekmovali v posamičnih in skupinskih nastopih, v katerih so pokazali ekipni duh ter si nesebično pomagali.

Z različnimi športnimi aktivnostmi se v zavodu trudimo obsojence navajati na kvalitetnejši način preživljanja prostega časa. Z aktivnim, športnim načinom življenja si lahko izboljšajo kakovost življenja, postanejo spretnejši, poskrbijo za svoje zdravje in se lažje vključijo v družbo.