Skoči do osrednje vsebine

Strategija razvoja Benečije in Rezije

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je danes na uradu sprejel predstavnike Inštituta za slovensko kulturo (ISK) iz Špetra, ki so v sodelovanju s podjetjem Sontius pripravili Strategijo razvoja turizma na območju Benečije in Rezije za obdobje 2023–2028.
Minister s sodelavcema in udeleženci sestanka. Sedijo za mizo. Na steni predstavitev.

Minister s sodelavcema in udeleženci sestanka. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

Predstavniki slovenske manjšine v Italiji so že večkrat opozorili, da je potrebno več pozornosti nameniti prav tem prostoru. Srečanja so se udeležili podpredsednica instituta Živa Gruden, koordinator Sandro Quaglia in Janko Humar iz podjetja, ki je pripravilo analizo in strategijo, ki so jo danes predstavili ministru.  

Minister je na srečanju povedal, da si bo urad prizadeval, da se strategija predstavi še Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj. To pa bo tudi ena izmed tem, ki jo bo naslovil na pogovoru s predsednikom Avtonomne dežele Furlanije - Julijske krajine Massimilianom Fedrigo.