Skoči do osrednje vsebine

Pol milijona evrov nujne humanitarne pomoči za Turčijo in Sirijo

Vlada Republike Slovenije za odpravo posledic potresa, ki je 6. februarja 2023 prizadel Republiko Turčijo in Sirsko arabsko republiko, namenja pol milijona evrov nujne humanitarne pomoči. Od tega je 100 tisoč evrov namenjenih Slovenski karitas, ki je strateški partnerici Ministrstva za zunanje in evropske zadeve za področje nujnega humanitarnega odziva.
Logotip Mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarna pomoč

Logotip Mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarna pomoč | Avtor: Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve

Za pomoč prebivalcem Sirske arabske republike namenjamo Čezmejnemu skladu za Sirijo, s katerim upravlja Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih aktivnosti (angleško United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs - UN OCHA), 200 tisoč evrov nujne humanitarne pomoči. Za pomoč prebivalcem prizadetih delov Turčije prav tako namenjamo 200 tisoč evrov nujne humanitarne pomoči, in sicer prek Mednarodne federacije Rdečega križa in rdečega polmeseca (angleško International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies - IFRC).

Prek Slovenske karitas, ki je strateški partner Ministrstva za zunanje in evropske zadeve za področje nujnega humanitarnega odziva, namenjamo 100 tisoč evrov za pomoč prebivalcem Turčije in Sirije. Sredstva bodo namenjena nakupu odej, oblačil in paketov s hrano.