Skoči do osrednje vsebine

Srečanje vodstev Finančne uprave RS (FURS) in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ)

V petek, 27. januar 2023, so se na Generalnem finančnem uradu srečali predstavniki vodstva Finančne uprave RS (FURS) in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ). Gre za redna srečanja vodstev obeh organov, ki so namenjena pregledu sodelovanja in nadaljnjim možnostim za izboljšanje.

Generalni direktor FURS Peter Grum, s sodelavci, je sprejel generalnega direktorja ZPIZ Marijana Papeža in direktorja sektorja za izvajanje zavarovanj dr. Andraža Rangusa.

Uvodoma je bilo ugotovljeno, da imata organa že vzpostavljeno odlično sodelovanje na operativnem nivoju in sklenjenih več protokolov o medsebojnem sodelovanju in izmenjavi podatkov. Pri določenih, ki so v fazi usklajevanja, je zaveza obeh organov, da se aktivnosti, ki so še potrebne čim prej izvedejo. Na operativnem nivoju bodo izvedeni tudi sestanki, ki bodo namenjeni razrešitvi nekaterih odprtih vprašanj povezanih z nadzori in zavarovalnimi osnovami.  

Pomemben del srečanja je bil namenjen predstavitvi in izmenjavi izkušenj glede upravljanja procesov, kadrov, uporabe digitalnih storitev ter v zvezi s tem promocija elektronskega vročanja dokumentov.

Generalni direktor FURS Peter Grum, njegov namestnik Peter Jenko in vodja službe generalnega direktorja Barbara Martina Zgonik z gosti, generalnim direktorjem ZPIZ Marjanom Papežem in dr. Andražem Rangusom.

Generalni direktor FURS Peter Grum, njegov namestnik Peter Jenko in vodja službe generalnega direktorja Barbara Martina Zgonik z gosti, generalnim direktorjem ZPIZ Marjanom Papežem in dr. Andražem Rangusom. | Avtor: FURS