Skoči do osrednje vsebine

Odprt je razpis za Plečnikove nagrade za leto 2023

Sklad arhitekta Jožeta Plečnika je objavil razpis za Plečnikove nagrade za leto 2023. Rok za prijavo je 20. februar 2023.

Sklad podeli Plečnikovo nagrado, osrednjo javno priznanje avtorju za vrhunsko delo na področju arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture in oblikovanja interierja, nastalo v zadnjih treh koledarskih letih v Sloveniji ali na območju slovenskega kulturnega prostora. Poleg Plečnikove nagrade sklad podeli tudi dve Plečnikovi medalji in študentsko priznanje v obliki štipendije.

K sodelovanju so vabljeni arhitekti, krajinski arhitekti, prostorski načrtovalci, teoretiki, kritiki, publicisti, oblikovalci in drugi ustvarjalci, ki se ukvarjajo s praksami arhitekture in oblikovanja prostora. Nagrade lahko prejmejo najkakovostnejša dela, intervencije in realizacije vseh meril. 

Kandidate za nagrado in medaljo lahko predlagajo podjetja, strokovna društva, člani žirije, avtorji sami in vsi državljani Slovenije. Kandidata za štipendijo Sklada arhitekta Jožeta Plečnika predlaga mentor ali visokošolski zavod.

Na spletni strani Plečnikove nagrade najdete več informacij o razpisu za Plečnikove nagrade za leto 2023.