Skoči do osrednje vsebine

Vodenje Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije prevzema mag. Nataša Robežnik

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je za vršilko dolžnosti direktorja Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala mag. Natašo Robežnik, umetnostno zgodovinarko in dosedanjo vodjo Pedagoškega oddelka v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.
Portret mag. Nataše Robežnik

Mag. Nataša Robežnik | Avtor: Gorazd Kavčič

Mag. Nataša Robežnik je po izobrazbi univerzitetna umetnostna zgodovinarka (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) in magistrica znanosti (podiplomski magistrski študij menedžmenta neprofitnih organizacij, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani).

Ima več kot 17 let delovnih izkušenj na področju muzejske dejavnosti. Svojo poklicno pot je začela v Gorenjskem muzeju, v katerem je delovala kot pedagoginja. Od leta 2012 je zaposlena v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, v katerem je trenutno vodja Pedagoškega oddelka. Leta 2006 je pridobila naziv kustodinja, leta 2015 naziv višja kustodinja in leta 2021 naziv muzejska svetovalka. Od konca leta 2021 predseduje Sekciji za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije.

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je mag. Natašo Robežnik imenovala za vršilko dolžnosti direktorja Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije do imenovanje direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar največ za eno leto (do vključno 26. januarja 2024). 

Želimo ji uspešno delo.