Skoči do osrednje vsebine

Na Informativi veliko zanimanje mladih za elektronske storitve države

Ta konec tedna je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal že štirinajsti sejem izobraževanja in poklicev Informativa, na katerem je sodelovala tudi ekipa Ministrstva za javno upravo. Na razstavnem prostoru "Klik do e-države" so lahko mladi spoznali napredne elektronske storitve, ki jih razvijamo zanje.

Obiskovalci sejma so tako lahko od bližje spoznali storitve eUprave, spletno mesto STOP Birokraciji, Storitve zaupanja-SI-TRUST (smsPASS, SI-PASS, SIGEN-CA, elektronsko osebno izkaznico), zanimivosti programa Inovativen.si ter se seznanili z delovnimi mesti v javni upravi, možnostmi zaposlovanja ter kariernega razvoja.

V okviru razstavnega prostora »Klik do e-države« je bila na voljo tudi prijavna služba SI-TRUST in referenti Upravne enote Domžale, kjer so obiskovalci lahko oddali zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS ali za pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA. Za oddajo zahtevka se je odločilo več kot 150 udeležencev Informative.

Sejem in stojnico Ministrstva za javno upravo sta obiskala tudi državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič in načelnik upravne enote Domžale Marko Grujičić

Državni sekretar Trbič je ob tem izrazil zadovoljstvo, da na dogodku sodelujejo in se predstavljajo številni organi državne uprave, saj gre za priložnost, ko lahko mladim od bližje predstavijo svoje programe in javne storitve ter osnovnošolce, dijake in študente povabil na razstavni prostor "Klik do e-države".  

Dodatne informacije o sejmu Informativa in predstavitvi državnih e-storitev za mlade ter projektov ministrstva so na voljo na spletni strani Informative, v predstavitvenem letaku in predstavitvenem video filmu za obiskovalce.

V priponki tudi podrobnejše informacije o tem, katere vse javne storitve lahko mladi, s pomočjo naših portalov, uredijo na daljavo.