Skoči do osrednje vsebine

Namenu predali nadomestno novogradnjo v Splošni bolnišnici Celje

Danes so slovesno odprli nadomestno novogradnjo v Splošni bolnišnici Celje, ki velja za največji investicijski projekt v zgodovini celjske bolnišnice.

V novih prostorih so v začetku leta začele delovati dnevna bolnišnica in anesteziološke ambulante. Nova pridobitev bolnišnice je tudi heliport na vrhu novogradnje. Pogodbena vrednost investicije, ki jo je v celoti financiralo ministrstvo za zdravje, je ob podpisu pogodbe znašala skoraj 24 milijonov evrov, končna vrednost pa bo znana po končnem obračunu.

Prireditve ob odprtju sta se udeležila tako predsednik vlade Robert Golob kot minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je ob tem povedal. »V Sloveniji velja mit, da se v našem zdravstvu ne da nič spremeniti. Danes sva s predsednikom vlade, ko smo skupaj z vodstvom prerezali trak, dokazala, da se ta mit lahko razbije.« V nadaljevanju je minister dodal, da je razpis za 2. in 3. fazo investicije že v teku.

Ob robu dogodka je v popoldanskih urah v Zdravstvenem domu Celje z delovanjem začela ambulanta za neopredeljene paciente.