Skoči do osrednje vsebine

Raziskava o vključevanju umetnikov s posebnimi potrebami

Informacijska mreža za mobilnost v kulturi (angleško On the Move – OTM) vabi strokovnjake na področju uprizoritvenih umetnosti k sodelovanju v raziskavi "Čas za ukrepanje: kako pomanjkanje znanja v kulturnem sektorju ustvarja ovire za umetnike s posebnimi potrebami in občinstvo". Rok za izpolnitev vprašalnika o vključevanju umetnikov s posebnimi potrebami je 30. januar 2023.

Raziskava je del projekta Evropa brez ovir (angleško Europe Beyond Access) v okviru programa Ustvarjalna Evropa in je namenjena podpori umetnikom s posebnimi potrebami na področju sodobnih gledaliških in plesnih praks.

Pripravljavci raziskave so pripravili kratek vprašalnik za  strokovnjake, ki delujejo na področju uprizoritvenih umetnosti, kot so umetniški direktorji, programerji, kuratorji, generalni menedžerji, izvršni direktorji, kreativni producenti, kulturni menedžerji in podobno. Predhodne izkušnje z vključevanjem umetnikov s posebnimi potrebami za izpolnitev vprašalnika niso potrebne. 

Vprašalnik o vključevanju umetnikov s posebnimi potrebami (v angleščini) lahko izpolnite tudi v slovenščini. Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo predvidoma od 10 do 15 minut. 

Vabljeni k sodelovanju!