Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Funkcionarji v sodstvu bodo prejeli 600 evrov bruto mesečnega dodatka

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil seje Sodnega sveta Republike Slovenije in izredne seje občnega zbora Slovenskega sodniškega društva.

Na seji Sodnega sveta Republike Slovenije so govorili o plačnem položaju sodnikov in plačnih nesorazmerjih. Kakor je po seji povedal premier, bo vlada v tem letu pripravila reforme na različnih področjih, med katerimi je tudi pravosodni sistem.

Ob tem je poudaril, da je treba začeti pri avtonomiji, in sicer tako pri imenovanjih sodnikov kakor tudi njihovi materialni neodvisnosti. “S sodnim svetom delimo enake poglede na to, kako naj to novo stanje v družbi tudi dosežemo”, je povedal dr. Golob.

Po seji sodniškega sveta se je premier dr. Robert Golob udeležil tudi izredne seje občnega zbora Slovenskega sodniškega društva, kjer je napovedal reformo enotnega plačnega sistema s poudarkom na posebnostih sodstva. Ob tem je povedal: “Da pokažemo resnost, smo se odločili, da bomo 1. januarja uvedli dodatek k vašim plačam, ki ga bodo prejeli funkcionarji v pravosodnem sistemu, vključno s tožilci.”

Po besedah predsednika vlade bo nominalna vrednost mesečnega dodatka 600 evrov bruto. "S tem želimo postaviti izhodišče za to reformo," je izpostavil predsednik vlade. Dodatek bo namreč z reformo plačnega sistema postal stalen.