Skoči do osrednje vsebine

Kolesarska povezava Celje–Žalec

V torek, 10. januarja 2023, je v prostorih Direkcije za infrastrukturo potekala uvedba v delo izvajalca gradbenih del izgradnje kolesarske povezave med Celjem in Žalcem.

Začetek kolesarske povezave je na desnem bregu Savinje, na parkirišču ob Partizanski cesti v Celju. Približno sto metrov od Špice v Celju, v smeri proti Žalcu, bo zgrajena nova brv čez Savinjo, preko katere kolesarska povezava preide na levi breg Savinje. V nadaljevanju bo kolesarska povezava potekala po visokovodnem nasipu, preko novih brvi (Lava, Struga 1 in Struga 2) do mostu za Šešče. Celotna dolžina novo urejene kolesarske povezave bo tako 10,8 kilometra.

Izgradnja kolesarske povezave Celje–Žalec je namenjena zagotavljanju dnevne in trajnostne mobilnosti, promociji kolesarjenja, razvoju turizma, prispevala pa bo tudi k boljšim pogojem za kolesarje in njihovi večji varnosti.

Vrednost gradbenih del znaša 4,5 milijona evrov. 1,3 milijona evrov bo sofinanciranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, razliko pa bo zagotovila Direkcija za infrastrukturo.

 

Zemljevid - prikaz poteka kolesarske povezave

Trasa kolesarske povezave Celje-Žalec