Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti v obeh odprtih oddelkih zapora na Dobu

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Odprti oddelek Slovenska vas smo v mesecu decembru ponovno izvedli tradicionalno prednovoletno čajanko. V drugem dislociranem oddelku – Odprti oddelek Puščava pa so obsojenci pripravili izdelke, s katerimi smo obdarili varovance Doma starejših občanov (DSO) Trebnje.

Obsojenci iz Odprtega oddelka Slovenska vas so bili v tednu pred čajanko aktivni pri pripravi in ureditvi prostorov za praznične dni. Pod mentorstvom pedagoginj so pripravili tudi kulturno-umetniški program za čajanko, ki je bil sestavljen iz različnih točk: skeč, glasbena točka s harmoniko, kviz in recital. Točke so bile med seboj dobro povezane. V dneh pred čajanko je bila pod mentorstvom pedagoginj izvedena delavnica priprave sladic, ki so bile postrežene na čajanki, poskrbljeno je bilo tudi za tople napitke. Nastopajoči in gledalci so na dogodku ustvarili dobro razpoloženje, vsi aktivno sodelujoči pa so bili nagrajeni z zasluženim aplavzom občinstva.

V Odprtem oddelku Puščava smo v pripravah na novoletne praznike izdelovali glinene hišice in smrečice iz mahu. Z njimi smo okrasili zavod in razveseljevali tudi druge – poleg otrok iz Ukrajine, nastanjenih v Slavini pri Postojni, je direktor zavoda Zoran Remic konec meseca hišice s smrečicami podaril tudi DSO Trebnje.