Skoči do osrednje vsebine

Praznična poslanica ministrice za pravosodje

Drage državljanke, dragi državljani,

dovolite, da vam najprej voščim lepe in mirne praznike, ter vse dobro v letu, ki prihaja.

Te dni mineva 32 let od razglasitve izidov plebiscita o samostojnosti, da naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država.

Z dnevom samostojnosti in enotnosti obeležujemo odločitev ljudstva, s katero so se uresničile sanje in hrepenenje mnogih generacij o ustanovitvi lastne države. Tudi ob tej priložnosti vam iskreno čestitam.

V zadnjih treh desetletjih smo državljanke in državljani Slovenije doživeli mnogo uspehov in tudi spodrsljajev, veliko zmag in tudi porazov. Šli smo skozi mnoge preizkušnje in izzive, ki pa so nas samo še zbližali, in zaradi katerih smo kot družba napredovali.

Slovenija je uspešna država, ki zagotavlja svobodno, varno in spodbudno okolje za življenje, delo in ustvarjanje svojih prebivalk in prebivalcev.

Na vseh nas pa je, da si še naprej prizadevamo, da se bo Slovenija razvijala in krepila na vseh področjih. Da bo demokratična, pravna in socialna država, država, v kateri se bomo vsi njeni državljani in državljanke dobro počutili. Da bo  varna in solidarna država. Da bo še bolj vključujoča družba, ki bo prebivalkam in prebivalcem zagotavljala kakovostno, dostojno in človeka vredno življenje..

Srečno!