Skoči do osrednje vsebine

Srečanje predstavnikov Zveze računovodjih, finančnikov in revizorjev Slovenije z vodstvom Finančne uprave

Vodstvo finančne uprave je v prizadevanjih za krepitev strokovnega sodelovanja na področju računovodstva in davščin sprejelo predstavnike Zveze računovodjih, finančnikov in revizorjev Slovenije (RFR), in sicer dr. Matjaža Prusnika ter Barbaro Prislan.

Poudarjena je bila zaveza o medsebojnem sodelovanju pri obravnavi strokovnih vprašanj na sistemski ravni, ki bo v prihodnje lahko potekalo tudi v okviru sodelovanja v novi sestavi strokovnega posvetovalnega telesa, kot ga predvideva 10. c člen Zakona o finančni upravi.

V zvezi z obravnavo problematike delovanja različnih davčnih posrednikov so se predstavniki Finančne uprave in Zveze RFR strinjali, da bi bilo potrebno tudi na državni ravni vzpostaviti mehanizme za krepitev kakovosti storitev, ki jih zavezancem nudijo davčni posredniki.

Takšna srečanja in redni stiki s strokovnimi stanovskimi organizacijami so lahko pomemben vzvod, kjer se Finančna uprava seznani z aktualnimi sistemskimi vprašanji zavezancev in se nanje lahko ustrezneje odziva.