Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Slovenije v Tokiu sodeluje na dobrodelnem mednarodnem bazarju v Tokiu

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tokiu je v ponedeljek, 12. decembra 2022, sodelovalo na dobrodelnem mednarodnem bazarju z naslovom Ikebana International Fair.
Odprtje dogodka

Odprtje dogodka | Avtor: Veleposlaništvo RS Tokio

1 / 4

Častna pokroviteljica dobrodelnega bazarja je japonska Princesa Takamado, ki s svojim nagovorom slavnostno otvori vsakoletni dogodek. Pred tem vljudnostno obišče razstavljavce in z nakupom izdelkov simbolično prispeva svoj delež v dobrodelne namene.

Na pobudo soproge nizozemskega veleposlanika na Japonskem so Nizozemska, Estonija, Francija, Švedska, Hrvaška, Predstavništvo EU in Slovenija nastopile na skupni razstavni mizi kot Skupina EU soprog in soprogov. Soprog začasne odpravnice poslov na Veleposlaništvu RS v Tokiju, gospod Jure Vodnik, je sodeloval z doma pripravljenim izborom slovenskega drobnega peciva in orehovih potičk, slovenskim vinom in medom.

Mednarodni dobrodelni bazar ima že dolgo tradicijo in je v Tokiu izjemno priljubljen. Udeleži se ga več tisoč obiskovalcev, poleg veleposlaništev pa se na sejmu predstavljajo tudi številna japonska in mednarodna podjetja. Izkupiček od prodanih izdelkov je namenjen v dobrodelne namene, in sicer za pomoč žrtvam naravnih nesreč na Japonskem. Ob sejmu vsako leto poteka tudi razstava ikeban in cvetličnih aranžmajev večjih šol ikeban na Japonskem.