Skoči do osrednje vsebine

V Ormožu izvedli območni kviz o vojni za Slovenijo 1991

Predstavniki Območne zveze veteranov vojne za Slovenijo Ormož so v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom SEVER odbor Ormož, Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož enota Ormož in Vojaškim muzejem Slovenske vojske, v Ormožu izvedli kviz, na katerem so sodelovale osnovne šole z območja Upravne enote Ormož.

Na kvizu so se učenci osnovnih šol pomerili v poznavanju dogodkov iz obdobja osamosvajanja Republike Slovenije na območju nekdanje skupne Občine Ormož.

Prijavljene Osnovne šole Ivanjkovci, Miklavž pri Ormožu, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž in Ormož so zastopali trije člani ekipe in njihovi mentorji. Da je kviz potekal skladno s tekmovalnimi pravili je skrbela žirija v sestavi: Anton Luskovič - predsednik Zgodovinskega društva Ormož, Mitja Tramšek - predsednik Policijskega veteranskega društva SEVER Maribor - odbor Ormož in Nevenka Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož. Zbrane na dogodku sta pozdravila župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak in načelnik Vojaškega muzeja Slovenske vojske podpolkovnik mag. Zvezdan Marković, ki se je kviza udeležil skupaj s kustosom mag. Mladenom Horvatom. Znanje, ki so ga pokazale ekipe osnovnih šol je bilo izjemno izenačeno, kar je pokazatelj zanimanja za dogodke iz obdobja slovenskega osamosvajanja.

Tekmovalci kviza

Območni kviz v Ormožu o vojni za Slovenijo 1991 | Avtor: Drago Kukovec

1 / 2