Skoči do osrednje vsebine

Objavljen poziv za nagrade novega evropskega Bauhausa za leto 2023

Evropska komisija je začela zbirati prijave za nagrade novega evropskega Bauhausa za leto 2023. Poziv bo odprt do 31. januarja 2023 do 19. ure.

Po uspešnih zadnjih dveh pozivih, ko je bilo prejetih več kot 3000 prijav iz vseh držav članic Evropske unije, bo v okviru poziva za leto 2023 nagrajenih 15 zglednih pobud, ki povezujejo trajnost, estetiko in vključenost – tri temeljne vrednote novega evropskega Bauhausa. 

Evropska komisija je razglasila leto 2023 za evropsko leto spretnosti, da bi vseživljenjskemu učenju dala nov zakon. Zato se poziv deloma osredotoča na izobraževanje in učenje. Prvič pričakujejo tudi prijave za projekte in koncepte z Zahodnega Balkana. Tako kot lani bodo podeljene posebne nagrade za osebe, mlajše od 30 let. 

Nagrajene pobude bodo prejele nagrado v višini do 30.000 evrov ter komunikacijski sveženj za pomoč pri nadaljnjem razvoju in promociji njihovih projektov in konceptov.

Na spletni strani Evropske komisije so objavljena najbolj pogosta vprašanja in odgovori glede nagrad novega evropskega Bauhausa za leto 2023 (v angleščini).