Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 4. decembra 2022.

Visoko plimovanje morja

Izpostava Koper

Ob jutranjem povišanem plimovanju v Piranu je morje delno zalilo rdeči pomol, Punto in Prešernovo nabrežje. Enote niso poročale o morebitni škodi.

 

Snežni plazovi

Izpostava Celje

Ob 12.22 je na območju Turskega žleba v Logarski dolini, občina Solčava, večji snežni plaz odnesel dva tuja planinca. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so v zelo težkih razmerah peš dostopili do mesta nesreče, oskrbeli oba poškodovana planinca in ju prenesli v Logarsko dolino ter ju predali reševalcem NMP Mozirje in NMP Velenje, ki so ju prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 20.02 je na avtocesti Ljubljana–Celje v predoru Ločica, občina Vransko, prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč udeleženi osebi, z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator na vozilu. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci NMP Celje.

Izpostava Koper

Ob 19.16 je v naselju Potok, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo v kanal. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, reševalcem nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenca po brežini do reševalnega vozila NMP ter odstranili drevo, ki ga je vozilo podrlo in je oviralo promet. Poškodovana oseba je bila odpeljana v izolsko bolnišnico.

Izpostava Kranj

Ob 21.20 je na cesti Zasip–Piškovca, občina Bled, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, dvignili in postavili vozilo na kolesa, nudili pomoč policiji in vlečni službi pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Murska Sobota

Ob 16.14 sta v bližini naselja Cankova trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovanima osebama, odklopili akumulator in osvetljevali kraj nesreče.

Izpostava Novo mesto

Ob 19.36 je na cesti Poljane pri Mirni Peči—Štatenberk, občina Mokronog-Trebelno, osebno vozilo zapeljalo s ceste na brežino in se prevrnilo na streho. Iz vozila je iztekalo gorivo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje bencina, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Ptuj

Ob 11.56 je v Zavrču padlo drevo na osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi, usmerjali promet in očistili vozišče.

 

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 13.45 je v naselju Gorenje Skopice, občina Brežice, zagorel manjši lesen objekt. Požar so pogasili gasilci PGD Skopice in Krška vas.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.01 je zaradi pregretega olja na štedilniku zagorela kuhinja v stanovanjski hiši na Glavarjevi ulici v Mengšu. Gasilci PGD Mengeš, Loka pri Mengšu in Topole so požar pogasili, prezračili prostor, pregledali zračnik in opravili pregled s termovizijsko kamero. Požar je uničil celotno kuhinjo ter električno napeljavo, zato so gasilci odsvetovali vklop elektrike do prihoda električarja.

Izpostava Murska Sobota

Ob 6.05 so v naselju Črenšovci v istoimenski občini gorele saje v dimniški tuljavi. Gasilci PGD Črenšovci so iz peči odstranili žerjavico in s termovizijsko kamero pregledali dimnik.

Ob 8.38 je v Kuzmi zagorelo v kurilnici objekta. Gasilci PGD Gornji Slaveči so požar pogasili ter prezračili in pregledali prostore s termovizijsko kamero.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.00 je v naselju Dobravlje, občina Ajdovščina, zagorel zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci GRC Ajdovščina.

 

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Kranj

Ob 12.24 se je v naselju Ravne v Bohinju, občina Bohinj, v stanovanjskem objektu aktiviral detektor prisotnosti ogljikovega monoksida. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so pregledali prostore, izmerili prisotnost plinov in prezračili prostore objekta.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 13.43 so v naselju Marija Reka, občina Prebold, gasilci PGD Prebold-Dol. vas.-Marija Reka razžagali in odstranili podrto drevo z vozišča.

Ob 13.43 je na Ljubljanski cesti v Celju iz stanovanja iztekala voda. Gasilci PGE Celje so ob prisotnosti Policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in zaprli ventil na radiatorju.

Ob 17.20 so v naselju Globoko, občina Laško, gasilci PGD Rimske Toplice z vozišča odstranili podrto drevo.

Izpostava Kranj

Ob 10.44 so na Kosarski ulici v Tržiču gasilci PGD Tržič s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako reševalcem NMP Tržič omogočili dostop do obolele osebe. Gasilci so tudi nudili pomoč pri prenosu osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.23 so v naselju Kresnice, občina Litija, gasilci PGD Kresnice razžagali in odstranili drevo, ki se je podrlo na vozišče.

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.29 je v zaselku Globno v naselju Deskle, občina Kanal ob Soči, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Nazaj na vozišče so ga postavili gasilci PGD Kanal.

Izpostava Postojna

Ob 16.50 so na Kolodvorski ulici v Kozini, občina Hrpelje–Kozina, gasilci PGD Materija s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 7.05 sta se na cesto Hudi Kot–Bolfenk, občina Ribnica na Pohorju, podrli drevesi in zaprli promet. Gasilci PGD Ribnica - Josipdol so ju razžagali in odstranili.

Izpostava Trbovlje

Ob 7.58 se je v naselju Lontovž v občini Trbovlje podrlo drevo preko cestišča. Gasilci PGD Dobovec so ga razžagali in odstranili.

Ob 10.52 se je v naselju Turje v občini Hrastnik preko cestišča podrlo drevo. Razžagali in odstranili so gasilci PGD Turje.

Ob 11.07 so v naselju Lontovž v občini Trbovlje gasilci PGD Dobovec odstranili preko cestišča podrti drevesi.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/