Skoči do osrednje vsebine

Podeljene nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in rejništva

Na Brdu pri Kranju je danes potekala podelitev nagrad in priznanj za delo, na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti za leto 2022. Nagrade in priznanja je podelil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec.

Nagrado za življenjsko delo na področju socialnega varstva v letu 2022 je prejel Srečko Mlačnik, dolgoletni direktor Koroškega doma starostnikov. Nagrado za izstopajoče kvalitetno in strokovno delo na področju socialnega varstva v zadnjih petih letih so prejele prof. dr. Suzana Kraljić in Alenka Križnik ter Bojanka Genorio.

Skupinsko nagrado za zaposlene oziroma člane pravne osebe, ki dalj časa uspešno deluje na področju socialnega varstva v skladu s kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu in predpisi socialnega varstva in je dobro prepoznavna v lokalnem okolju so prejeli zaposleni v socialnovarstvenem programu Volja vselej najde pot Zveze Prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

Priznanje za dolgoletno in kakovostno izvajanje rejniške dejavnosti je prejela rejnica Danica Tivadar.

Nagrade in priznanja jim je izročil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec: »Nekje sem prebral, da je ena od velikih skrivnosti življenja, da je zares vredno samo tisto kar storimo za druge. Zato mi je danes v veselje, da sem med vami, ki ste marsikomu polepšali življenje, poskrbeli, da so tisti, ki drugače ne bi imeli možnosti za dobro življenje prijetno živeli. Sam sem obiskal več institucij, ki jih ministrstvo pokriva. In tam sem v prvi osebi videl koliko veselja in prijetnih trenutkov prinaša vaše delo v življenja drugih. Zato vsem nagrajencem iz srca čestitam. Gospodu Srečku Mlačniku, gospe Suzani Kraljevič in Alenki Križnik, gospe Bojanki Genorio ter sodelavcem socialno-varstvenega programa Volja vselej najde pot.«

Podrobnejša predstavitev dela nagrajenk in nagrajencev.

Podelitev nagrad in priznanj