Skoči do osrednje vsebine

Državniški obisk predsednika republike na Hrvaškem

Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor se je na povabilo predsednika Republike Hrvaške gospoda Zorana Milanovića mudil na državniškem obisku v Republiki Hrvaški.
oba predsednika na vojaških časteh

Državniški obisk predsednika Republike Slovenije v Republiki Hrvaški | Avtor: Daniel Novakovič, STA; vir: urad predsednika republike.

Obisk predsednika Republike Slovenije se je začel s sprejemom z vojaškimi častmi, sledil je pogovor predsednikov Pahorja in Milanovića na štiri oči, nato pa plenarno zasedanje delegacij obeh držav pod vodstvom obeh predsednikov.

Sledil je pogovor predsednika Pahorja s predsednikom hrvaškega parlamenta gospodom Gordanom Jandrokovićem in nato še s predsednikom Vlade Republike Hrvaške gospodom Andrejem Plenkovićem.

Po pogovorih sta se oba predsednika udeležila posebnega sprejema v Muzeju sodobnih umetnosti.

Na drugi dan obiska sta se predsednika Pahor in Milanović udeležila poslovnega dogodka z naslovom »Business Meets Politics« – Srečanje s predsednikoma - Energetika danes in jutri v organizaciji Poslovnega kluba slovensko-hrvaških gospodarstvenikov, Veleposlaništva Slovenije v Zagrebu in Urada predsednika Republike Hrvaške.

Slovenski predsednik je ob koncu državniškega obiska zagrebškemu živalskemu vrtu podaril dvopanjski čebelnjak.