Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 26. novembra 2022.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 13.57 je v gozdu pod sedlom Davovec, občina Cerklje na Gorenjskem, pohodnico obšla slabost. Gorski reševalci GRS Kranj in združena ekipa GRZS–HNMP so pohodnico na kraju oskrbeli in nato s helikopterjem SV prepeljali v UKC Ljubljana.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Kranj

Ob 11.41 je v gozdu pri naselju Goropeke, občina Žiri, občana obšla slabost. Gasilci PGD Brekovice in Dobračeva ter reševalci GRS Škofja Loka so osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 21.02 je na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli po vozišču razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 21.14 se je na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane trčilo osebno vozilo v ogrado. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Kranj

Ob 17.56 je na hitri cesti pri naselju Zvirče, občina Tržič, osebno vozilo zletelo s ceste. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in pomagali pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.43 je v Društveni ulici v Ljubljani osebno vozilo trčilo v parkirano osebno vozilo, se pri tem prevrnilo na streho in poškodovalo še štiri v bližini parkirana osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali območje nesreče zaradi pogrešanega voznika prevrnjenega vozila, vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in očistili vozišče.

Izpostava Ptuj

Ob 2.44 je v naselju Grajena, občina Ptuj, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili cestišče in vozilo postavili na kolesa.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.54 je pri naselju Tolsti Vrh pri Mislinji, občina Mislinja, na cesti Mislinja–Rogla, voznik osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Vozilo je pristalo na boku na težko dostopnem terenu. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo, ga obrnili nazaj na kolesa ter preprečili iztekanje nevarnih snovi.

Ob 17.33 sta na regionalni cesti v Gornjem Doliču, občina Mislinja, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so protipožarno zavarovali vozila ter sanirali iztekle tekočine. Ena oseba je bila v nesreči poškodovana in so jo odpeljali z reševalnim vozilom v bolnišnico.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 10.24 se je v Velikih Laščah kadilo iz kurilnice stanovanjske hiše. Gasilci PGD Velike Lašče so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar v kurilnici ter prezračili in pregledali objekt s termo kamero. Vnela se je tudi toplotna črpalka, ki je stopila vodovodno cev. Prisoten je bil tudi dežurni električar podjetja Elektro Ljubljana, ki je odklopil elektriko na objektu.

Ob 19.19 je v naselju Vrhovlje, občina Lukovica, gorel kozolec, pod katerem je mizarska delavnica. Lastnik je začetni požar pričel gasiti z gasilnikom pred prihodom gasilcev PGD Prevoje, Lukovica, Krašnja, Trojane, Blagovica in Rova, ki so nato dokončno pogasili požar. Požar je zajel šest kvadratnih metrov lesene konstrukcije in uničil dva kvadratna metra strehe.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.12 so v Ulici Staneta Rozmana v Črnomlju gorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Črnomelj so očistili dimnik, okolico pregledali s termo kamero, prezračili prostore in odsvetovali nadaljnje kurjenje.

Izpostava Trbovlje

Ob 15.04 so v ulici Naselje Srečka Kosovela v Zagorju ob Savi prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Zagorje - mesto so požar pogasili, prezračili prostore in izmerili morebitno prisotnost nevarnih plinov. Dimnikar je očistil dimnik.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 5.15 sta na Sadarjevi ulici v Komendi ob stanovanjski hiši zagoreli osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Moste in Komenda, ki so požar omejili in pogasili.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Brežice

Ob 15.58 je pri naselju Kerinov Grm, občina Krško, gorel odpadni material. Gasilci PGE Krško so pogasili požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Murska Sobota

Ob 15.23 je v bližini vrtca v Gornji Radgoni gorel koš za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Nova Gorica

Ob 15.55 je krajan v bližini kraja Branik, občina Nova Gorica, v reki Branici opazil madeže na gladini vode. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Dornberk so postavili pivnike in zajezili širjenje po vodi.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.48 sta v bližini kraja Koritnica, občina Tolmin, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila na varno neeksplodirana ubojna sredstva v skupni masi 17,6 kg. Vse najdbe so nemškega porekla iz obdobja druge svetovne vojne.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 15.32 so gasilci PGD Sevnica na Florjanski ulici v Sevnici s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila.

Izpostava Celje

Ob 23.30 je na ulici Šalek v Velenju ostala ujeta oseba v okvarjenem dvigalu večstanovanjskega objekta. Ujeto osebo so iz dvigala s tehničnim posegom rešili gasilci PGD Velenje.

Izpostava Koper

Ob 8.17 je v Portorožu, občina Piran, na prošnjo policistov, potapljač JZ GB Koper iz morja pobral predmet in ga predal Policiji.

Izpostava Ljubljana

Ob 3.03 so na Povšetovi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe iz kleti do reševalnega vozila.

Ob 8.08 je v naselju Prelog v občini Domžale občanka padla s postelje in ni mogla odpreti vrat. Gasilci CZR Domžale so vstopili v stanovanje in pomagali reševalcem NMP Domžale pri dvigu osebe na posteljo.

Ob 15.17 so v ulici Pot v hribec v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, kjer se je nahajala obnemogla občanka in ji nudili prvo pomoč do prihoda ekipe NMP Ljubljana.

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.53 so v Dornberku, občina Nova Gorica, gasilci PGD Dornberk nudili pomoč občanu, ki mu je zaradi okvare na vodovodnem sistemu voda zalila stanovanje.

Izpostava Trbovlje

Ob 6.32 so gasilci PGD Trbovlje mesto na Koloniji 1. maja v Trbovljah s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Trbovlje do bolne osebe. Na kraju je bila policija PP Trbovlje.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/